Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Jocelyne heeft een zware fysieke beperking, dit beleid maakt haar bang en onzeker

Written by on 13 september 2020

Er was een fout gebeurd bij de berekening van de noodzakelijke uren zorgverlening. Dat werd al snel duidelijk. Een berekening die gebeurde naar aanleiding van de tweede correctieronde van het VAPH. Deze correctieronde dient om de beschikbare financiële middelen zo goed mogelijk te verdelen. Jocelyne is voor hervormingen en voor het opsporen van misbruiken. Maar na al die jaren engagement en strijd  voor een degelijk beleid voor mensen met zorgnoden komt dit geklungel wel erg hard aan.

Wie de moeite doet om twee minuten met Jocelyne te praten ziet dat het om een pijnlijke vergissing gaat. Uiteraard is er begrip voor het feit dat er, zoals bij elke hervorming, fouten kunnen gebeuren. Geen probleem als die ook weer op een eenvoudige manier kunnen rechtgezet worden. We kwamen er al snel achter dat dit niet het geval is.

Jocelyne tekende beroep aan en vroeg, via de aangewezen kanalen, om een herziening. Dit kostte haar en de hulpverleners een hoop tijd en energie. Jocelyne heeft veel ervaring in geduldig wachten. Maar dit soort wachten zonder duidelijk perspectief heeft wel een erg scherpe kant.