Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


50 doden door ondergelopen goudmijn in Congo, tientallen mijnwerkers blijven vermist

Written by on 13 september 2020

De goudmijn nabij Kamituga, in het oosten van Congo, liep onder water door hevige stortregen. Zeker 50 mijnwerkers kwamen daarbij om het leven, onder hen heel veel jonge mannen.

Maar het dodental ligt allicht veel hoger, want tientallen mijnwerkers worden nog altijd vermist. Honderden mensen kwamen naar de plek van het ongeval. Verschillenden onder hen probeerden met hun handen of met een schop de ingang van de mijn vrij te maken. Maar de voorbije 24 uur is geen enkel lichaam meer gevonden, wat de hoop op overlevenden doet slinken.

Het is niet geweten hoeveel mijnwerkers precies op het moment van het ongeval aan de slag waren. Volgens de burgemeester van Kamituga zijn er zeker 19 families die nog op zoek zijn naar een familielid.