Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Wat als nieuwe federale regering kerncentrales sluit? Vlaams minister Demir: “We kunnen het federaal moeilijk maken”

Written by on 12 september 2020

N-VA maakt geen deel uit van de partijen die onderhandelen over een federale regering. Dat maakt de situatie “niet evident”, zegt Demir. “Ik ben naast regeringslid ook N-VA’er. Wij zijn verkozen en hebben een Vlaams regeerakkoord gesloten. Als men federaal plannen maakt met Groen en Ecolo die niet ten goede komen aan de Vlaamse democratie, dan zal ik mijn stem laten horen en ernaar handelen. De verkiezingen zijn gegaan over de betaalbaarheid van de energiefactuur, ik ga me nu niet aanpassen.”

Demir verwijst naar een nieuwe studie die zegt dat de kerncentrales sluiten 100 miljoen extra kost en naar de bouw van nieuwe gascentrales, om de energiebevoorrading te verzekeren. “Wie gaat die factuur betalen? Ze zullen rekening moeten houden met ons, want als de federale regering die centrales wil bouwen, zal ze wel vergunningen moeten krijgen van Vlaanderen.”