Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Makro-winkels in Machelen en Deurne gesloten door staking, andere vestigingen wel open

Written by on 12 september 2020

De CEO van Makro, Vincent Nolf reageert verrast dat de winkels gesloten zijn. “De drie vakbondsfracties zijn op de uitnodiging om te onderhandelen ingegaan”, zegt hij. “Er is dialoog. We zijn verbaasd dat er twee vestigingen gesloten zijn.”

Volgens Nolf zou het om acties “op individueel initiatief” gaan. De directie ziet het meer als een lokaal probleem, dan als een reactie op de besparingsplannen. Daarbij wijst hij bijvoorbeeld op het sociaal conflict dat al langer lopende is in Machelen.

De directie van Makro kondigde een week geleden aan dat ze het komende jaar 100 tot 200 tijdelijke contracten niet zal verlengen en een resem wijzigingen doorvoert in de zes winkels (Deurne, Eke, Machelen, Sint-Pieters-Leeuw, Alleur en Lodelinsart). Zo is er onder meer sprake van de invoering van zelfscankassa’s en een vereenvoudiging van de interne organisatiestructuur. De vakbonden zeiden niet per se tegen het plan te zijn, maar ze wilden erover kunnen onderhandelen.

Sinds de aankondiging van het besparingsplan waren er al stakingen in verschillende winkels.