Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Liveblog: Aantal besmettingen en opnames in het ziekenhuis nemen toe

Written by on 12 september 2020

Volgens Anthony Fauci, de Amerikaanse topviroloog die het Witte Huis adviseert over de coronacrisis, zal het nog tot diep in 2021 duren vooraleer de situatie in de Verenigde Staten weer normaal is. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met MSNBC.

Hij rekent op een vaccin begin 2021, maar dan zal het nog maanden duren voor dat iedereen dat vaccin heeft gekregen. “Je moet de verdeling van het vaccin regelen, dan moet je de meerderheid van de bevolking vaccineren en beschermen. Dat zal allemaal pas lukken tegen eind 2021”, zo zei Fauci. “Als je het wil hebben over een terugkeer naar een vorm van normaliteit, zoals het was voor corona, dan zullen we al een eind in 2021 gevorderd zijn, mogelijk zal het pas tegen eind 2021 zijn.”

Fauci kwam ook terug op opmerkingen van president Donald Trump eerder van de week. Die had gezegd dat het ergste achter de rug leek en dat er goede dingen aan het gebeuren zijn. “Het spijt me, ik kan het daar niet mee eens zijn”, zegt Fauci. “Als je kijkt naar de cijfers, we zitten op een plateau van 40.000 besmettingen en 1.000 overlijdens per dag. Dat is niet het basisniveau wat ik voor ogen heb.”

De arts maakt zich zorgen over het heropstarten van indooractiviteiten, zeker nu we voor het begin van de herfst staan. “Binnen verhoogt het risico zeker. Ik maak me zorgen als ik zie dat er meer en meer indooractiviteiten herstarten. Dat wordt nog prangender in de herfst en de winter.”