Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Is Vivaldi wel de “keuze van de kiezer”? “Sociaal-economisch is de Vlaming linkser dan een PS-N-VA-regering zou zijn”

Written by on 12 september 2020

Denkt Francken dat de gesprekken over een Vivaldi-regering gaan slagen? “Ik wil dat eerst nog zien”, zegt hij. Francken houdt er zelfs nog rekening mee dat de N-VA opnieuw aan zet komt. “Ze staan verder dan voordien, maar ze zijn nog niet rond. Positivisme is geen bindmiddel, dat is een laagje vernis. Ik zie ook constant die tweets van MR-voorzitter Bouchez daartussen fietsen. Dan denk ik: gaat dat hier wel landen?”

Francken zegt dat hij zichzelf in elk geval op dat vlak gedeisd heeft gehouden. “Ik heb mijn voorzitter gedurende 14 maanden alle kansen gegeven om een goed akkoord met de PS uit de brand te slepen. Ik heb mij zeer terughoudend opgesteld.”