Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Het leven in Beiroet na de verwoestende explosie, door de ogen van Libanezen zelf: “Kinderen huilen bij minste lawaai”

Written by on 12 september 2020

Maar er is ook activiste Melissa Fathallah, die haar leven in de VS achterliet om voor het Libanese volk op te komen. Door protestacties doorheen de stad wil zij een signaal geven aan de politici. “De hele politieke klasse moet verdwijnen. Het zijn dieven, leugenaars en moordenaars. Alleen zonder hen kan het Libanese volk herrijzen! En we zullen herrijzen.”

Tegelijk zijn er ook Libanezen die weg willen uit het land. Mahmoud Barbir, een Libanese scout, wil het liefst bij zijn zus in Canada studeren. “Voor ons, jongeren, is hier niets meer”, zegt hij. Maar hij blijft niet bij de pakken zitten. Samen met zijn scoutsvrienden ruimen ze puin op en knappen appartementen op. “Het heeft geen zin om te wachten op hulp van de overheid. Als wij het niet doen, doet niemand het.”