Current track

Title

Artist

Current show

MovieNight

22:00 24:00

Current show

MovieNight

22:00 24:00


Griekse leger bouwt nieuwe tentenkampen op Lesbos, migranten willen er niet heen: “Een gesloten kamp kun je ons niet aandoen”

Written by on 12 september 2020

Wellicht staken ze de brand zelf aan, uit protest tegen de omstandigheden waarin ze moesten leven. Sommigen verblijven er al 5 jaar en recent ging het kamp in quarantaine nadat er coronabesmettingen waren vastgesteld.

Na de brand werden de migranten en vluchtelingen door de politie naar een andere plek gedreven. Daar hebben ze uit eigen beweging geprobeerd om voor nieuw onderdak te zorgen, door kleine tentjes op te zetten of zelf constructies te bouwen langs de kant van de weg. “De mensen hebben tenten gebouwd met bamboestokken en kleine stokken die ze in het bos hebben gevonden”, vertelt NOS-journaliste Heleen D’Haens, die ter plaatse is, aan onze redactie.

“Er zijn duizenden mensen, er ligt veel afval op straat en de vraag die ik nog steeds hoor is: mevrouw, wanneer komt er een oplossing voor ons.” (De tekst gaat voort onder de beelden.)

BEKIJK: NOS-journaliste Heleen D’Haens beschrijft de situatie op het eiland Lesbos, 4 dagen na de brand in het kamp van Moria