Current track

Title

Artist

Current show

Project X

20:00 22:00

Current show

Project X

20:00 22:00


Respect voor fietsers komt pas als autobestuurders zelf gaan fietsen

Written by on 11 september 2020

Als je nu aangifte wil doen van een verkeersovertreding, zonder ongeval, dan moet de vaststelling altijd gebeuren door een bevoegd persoon. Als je een foto of een filmopname hebt van de overtreding, kan je daar niet veel mee doen. In sommige politiezones worden die beelden gebruikt om de bestuurders erop aan te spreken, maar meer kan er ook niet gebeuren.

Bij verkeersagressie ligt dat anders, slachtoffers kunnen er eenvoudiger melding van maken, zeker als er getuigen zijn. Maar voor zwakke weggebruikers zijn vele overtredingen ook een daad van agressie en bewijzen van die overtredingen zouden ernstiger behandeld moeten worden mét sancties tot gevolg.