Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Liveblog: Gemiddelde aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgen, een half jaar geleden riep WHO corona uit tot pandemie

Written by on 11 september 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Coronacijfers: besmettingen nemen toe

De coronacijfers in ons land blijven stijgen. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het wetenschappelijke instituut Sciensano.

  • In de week van 1 tot 7 september kwamen er elke dag gemiddeld 547 besmettingen bij. Dat zijn er 22 procent meer dan in de week daarvoor.
  • Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft laag, maar stijgt wel. De afgelopen week werden er elke dag gemiddeld 22 nieuwe coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is 41 procent meer dan de week ervoor (toen waren het er gemiddeld 16 per dag)
  • In dezelfde week stierven er per dag gemiddeld 3 coronapatiënten. Dat is 44 procent minder dan de week ervoor.
  • In totaal zijn in België al 90.568 coronabesmettingen gereigistreerd.

“Artsen op intensieve zorg raken minder besmet dan hun collega’s”

Artsen op de intensive care raken minder snel besmet met het coronavirus dan hun collega’s op andere diensten en zelfs minder vaak dan het onderhoudspersoneel van ziekenhuizen. Dat blijkt uit een studie die vrijdag verschijnt in het medische tijdschrift Thorax.

Lees meer in het artikel:

Rode Kruis lanceert online modules voor coronaveilige EHBO

Rode Kruis-Vlaanderen lanceert twee gratis online modules waardoor elke Vlaming de basisprincipes van reanimeren en eerste hulp kan aanleren, en die bovendien volledig corona-proof zijn. De organisatie doet dit naar aanleiding van Wereld Eerstehulpdag op 12 september.

Lees meer in het artikel:

5 tips om je weg te vinden in het kluwen van 50.000 coronastudies

Een half jaar geleden riep de Wereldgezondheidsorganistie (WHO) COVID-19 uit tot een pandemie. Sindsdien verschenen letterlijk tienduizen wetenschappelijke studies over COVID. Veel studies zijn van goede kwaliteit, maar er zijn ook heel wat slechte studies bij. Het is vaak moeilijk om het kaf van het koren te scheiden, zelfs voor experts, maar met deze vijf handige tips kom je een heel eind.

Lees meer in het artikel:

Zes maanden corona-pandemie: welke landen gaan gebukt onder het virus? En waar kon men de schade beperken?

Vandaag is het exact zes maanden geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) corona officieel heeft uitgeroepen tot pandemie. Meer dan een half jaar nadat het virus voor het eerst was opgedoken in de Chinese grootstad Wuhan, blijft geen enkel continent gespaard van het coronavirus. Vooral de Verenigde Staten, India en Brazilië krijgen het hard te verduren. VRT NWS neemt een aantal landen onder de loep waar het virus hard heeft toegeslagen, maar ook waar het virus minder hard heeft huisgehouden.

Goeiemorgen!

Ook vandaag kunt u in deze liveblog terecht voor het belangrijkste coronanieuws van de dag. Hieronder kunt u het nieuws van gisteren nog eens nalezen.