Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00


Corona in het buitenland: welke landen gaan gebukt onder het virus? En waar kon men de schade beperken?

Written by on 11 september 2020

Wereldwijd zijn meer dan 27 miljoen mensen besmet geraakt met het coronavirus. Dat is veel, zeker als je weet dat meer dan 900.000 mensen  gestorven zijn aan de gevolgen van COVID-19.

De Verenigde Staten blijven het hardst getroffen land met bijna 200.000 doden, maar het epicentrum van de pandemie verschuift lichtjes aan richting India, waar bijna 100.000 nieuwe besmettingen per dag worden gerapporteerd. 

Maar er zijn ook positieve verhalen. Landen als Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea behoren tot de beste leerlingen van de klas. Daar kregen ze het virus snel klein, dankzij onder meer een krachtdadig coronabeleid. Zo stierven in Nieuw-Zeeland “slechts” 24 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.