Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Waar kunnen vluchtelingen uit Moria heen? “Brand geeft urgentie aan om hen te verspreiden over de EU”

Written by on 10 september 2020

Merkel hoopt dat ook andere Europese landen zullen meedoen. Het drama moet de landen van de Europese Unie er “eindelijk” drijven tot een gemeenschappelijk migratiebeleid, dat nu nu “onbestaande” is, zegt ze.

Ook Nederland toont zich nu “uitzonderlijk” bereid om 100 asielzoekers uit Moria op te vangen. Het gaat om 50 alleenstaande minderjarigen, jonger dan 14 jaar, en 50 mensen uit gezinnen met minderjarige kinderen. Den Haag doet dit aanbod “bij voorkeur als onderdeel van een door de EU gecoördineerde actie”.

De Duitse minister van Ontwikkelingshulp Gerd Müller liet eerder weten dat zijn land 2.000 dakloze migranten kan opvangen.