Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


“Tonen hoe mooi onze aarde is”: nieuwe expo sluitstuk 15 jaar renovaties in Museum voor Natuurwetenschappen

Written by on 10 september 2020

OVERZICHT VAN DE RENOVATIES

De Galerij Levende Planeet vormt de laatste fase van de renovatie van de permanente zalen van het Museum voor Natuurwetenschappen. 

De eerste fase wordt in 2007 afgerond met de opening van een ruimte van 3.000 vierkante meter: de Galerij van de Dinosauriërs, volledig in het teken van de beroemde fossielen, de iguanodons van Bernissart, de publiekslievelingen van het museum. Deze grote ruimte bevindt zich in de kelderverdieping en benedenverdieping van de “Janlet”-vleugel, genoemd naar zijn architect Janlet. 

In 2009 wordt in deze vleugel een nieuwe permanente tentoonstellingsruimte ingericht: de Galerij van de Evolutie, waarin de evolutie en de wijzigingen van de organismen doorheen de tijd aan bod komen.

In 2010 opent het Museum een permanente tentoonstelling over de biodiversiteit in de stad, BiodiverCity, in de “Kloostervleugel”. Het Museum creëert zo, samen met Levende Planeet, de nieuwe Galerij van 2020, een hele vleugel rond biodiversiteit.

In 2015 opent de Galerij van de Mens haar deuren, in de derde permanente vleugel van het Museum, de “Cerau”-vleugel. Ook de tijdelijke tentoonstellingen vinden hier plaats.

De huidige fase vormt het vervolg en de afronding van de architecturale en museografische renovatie van de “Kloostervleugel”.