Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V): “Naaktbeelden van BV’s delen is niet onschuldig, het is strafbaar”

Written by on 10 september 2020

Tegelijk wil Dalle de gelegenheid te baat nemen om een maatschappelijke debat over sexting -het delen van seksueel getinte beelden via sociale media- te houden. “Wat vandaag gebeurt, zal morgen opnieuw gebeuren. De slachtoffers zullen bekende en minder bekende mensen zijn. De schade kan niet overschat worden. Levens worden verwoest, relaties lopen op de klippen.”

“We onderschatten het misschien, maar sexting komt heel vaak voor bij jongeren, maar ook volwassenen”, aldus Dalle. Uit studies weet de minister dat 1 op de 10 jongeren in het middelbaar onderwijs al eens een “pikante foto” van zichzelf verstuurt. “Het is iets dat tot de leefwereld van jongeren is gaan behoren. Daarom moeten we er op een goede, verstandige manier mee omgaan.”