Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Veelbelovend kandidaat-coronavaccin van farmareus AstraZeneca en Universiteit Oxford even “on hold”

Written by on 9 september 2020

Hoe wordt zo’n vaccin gemaakt? 

Een vaccin kan op verschillende manieren gemaakt worden. Bij dit vaccin van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford wordt een bestaand, onschuldig virus gebruikt als “taxi”. Deeltjes van het coronavirus worden daarin ingebouwd. Andere technieken zijn bijvoorbeeld om met het virus zelf (een afgezwakte of dode variant ervan) te werken of om het coronavirus “na te bouwen” met eiwitten om zo het afweersysteem te trainen. 

Wereldwijd zijn er bijna 200 verschillende groepen bezig met de ontwikkeling van een coronavaccin. Wanneer we een vaccin mogen verwachten, is moeilijk te voorspellen. Krijgen we het nog in 2020 of zal het toch voor volgend jaar zijn? Lees hier meer over die voorspellingen.