Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Twee tunnels, een slijpschijf en een “onverdacht” trillingsalarm: proces over spectaculaire kluizenkraak Antwerpen start

Written by on 9 september 2020

“Ik heb eens gekeken naar de Belgiëlei en de Nerviërsstraat en daar liggen verschillende riolen: gaande van een ronde buis van diameter 40 centimeter tot eivormige leidingen die tot 1,30 meter hoog zijn en 80 centimeter breed. Moeilijk om daarin recht te staan, dus ze zullen daar geslopen zijn op hun buik. Een hachelijke onderneming”, vertelt Ingenieur Els Liekens van waterzuiveringsmaatschappij Aquafin na de kraak. Bovendien is het niet veilig om zomaar door de rioleringen te zwerven door de schadelijke gassen en het risico op overstroming. En ook een tunnel graven naar de rioleringen is niet zonder gevaar. 

Die graafwerken gaan overigens niet onopgemerkt voorbij: het trillingsalarm van de bank gaat maar liefst 18 keer af. Een bewakingsfirma komt ter plaatse en zet het alarm verschillende keren af. Omdat binnen in de bank niets wees op een inbraak, dacht de firma dat het alarm niet goed werkte.