Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Minister van Justitie Koen Geens reageert op zaak Chovanec: “Ik slaap hier niet van, ik ben er ziek van”

Written by on 9 september 2020

Hij verwijst daarbij ook naar zaken uit het verleden, zoals de moord op André Cools, het Agustaschandaal en de zaak-Dutroux in de jaren ’90. “In die jaren was het gemeengoed om te zeggen dat de politiek jusitie beïnvloedde. Al die zaken waarin politici gemengd waren, hebben die indruk van één pot nat bevestigd. Alle maatregelen nadien waren er op gericht om dat te vermijden.”

Toch geeft Koen Geens toe dat hijzelf ook met vragen zit. “Het blijft een raadsel hoe het komt dat als de derde man van de politie die nacht van wacht was, dat de informatie niet tot bij de juiste mensen geraakt. Ik hoop dat het parket, als het door het parlement gehoord wordt, daar een antwoord op heeft.”