Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Kindersterfte bij jonge kinderen wereldwijd historisch laag, Unicef: “Laat dit niet tenietdoen door COVID-19”

Written by on 9 september 2020

In 2019 is het jaarlijks aantal sterfgevallen onder de vijf jaar gedaald tot het laagste punt ooit – tot 5,2 miljoen vergeleken met 12,5 miljoen in 1990, volgens nieuwe sterfteschattingen die zijn vrijgegeven door Unicef en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

In de afgelopen 30 jaar hebben gezondheidsdiensten een grote rol gespeeld bij het redden van miljoenen levens via een gerichte aanpak van oorzaken van kindersterfte, zoals vroeggeboorte, laag geboortegewicht, complicaties tijdens de geboorte, neonatale sepsis, longontsteking, diarree en malaria.