Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Hevige brand in overvolle vluchtelingenkamp Moria op Lesbos: duizenden migranten geëvacueerd

Written by on 9 september 2020

Het Moria kamp op het Griekse eiland Lesbos was in 2015-2016 een van de belangrijkste kruispunten voor illegale migratie van vluchtelingen uit Syrië en Irak die via Turkije Europa probeerden te bereiken. Griekenland richtte kampen op op Lesbos en vier andere eilanden met financiële hulp van de Europese Unie.

Het kamp is notoir overbevolkt: er zitten bijna 13.000 mensen, vier keer meer dan de officiële capaciteit van het kamp. De leefomstandigheden voor de migranten zijn erbarmelijk. Velen moeten er jaren wachten voor er duidelijkheid komt over hun asielaanvraag.