Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Gastdirigent van operahuis De Munt onverwacht overleden

Written by on 9 september 2020

Patrick Davin heeft een carrière gemaakt waarin alle soorten muziek aan bod kwamen. Hij volgde les bij Pierre Boulez en Peter Eötvös en verzorgde de wereldcreatie van talrijke werken van onder anderen Philippe Boesmans, Conlon Nancarrow, Henri en Denis Pousseur, Bruno Mantovani, Jean-Luc Hervé, en Kris Defoort.

Als dirigent werkte hij bij verschillende prestigieuze orkesten in verschillende landen als Duitsland, Frankrijk, Zwitserland of Nederland. In 2018 maakte Davin bijvoorbeeld een fel opgemerkt debuut aan de Deutsche Oper Berlin toen hem gevraagd werd last minute in te springen voor Berlioz’ Damnation de Faust, een uitdaging die hij meesterlijk volbracht. In België werkte hij onder meer voor het  l’Orchestre Philharmonique Royal de Liège, het Brussels Philharmonic en het Antwerp Symphony Orchestra.