Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Wit-Russische oppositieleidster Maria Kolesnikova opgepakt aan grens met Oekraïne: poging tot deportatie lijkt mislukt

Written by on 8 september 2020

Volgens het officiële persbureau Belta is Kolesnikova nu gearresteerd aan de grens met Oekraïne nadat ze gepoogd zou hebben om de grens over te steken. Twee van haar medestanders zijn wel naar Oekraïne gegaan. Volgens de regering van Oekraïne zouden ze gedwongen geweest zijn door het regime in Wit-Rusland.

De oppositie en ook de regering van buurland Oekraïne zeggen dat Kolesnikova zich verzet heeft tegen haar deportatie. Ze zou na haar arrestatie gisteren in Minsk door de ordediensten meegenomen zijn in een auto naar de Oekraïense grens. Kolesnikova zou echter haar paspoort verscheurd hebben en daarom kon ze niet over de grens worden gezet. Daarop zou ze meegenomen zijn door de politie.

De repressie in Wit-Rusland richt zich alsmaar meer op leden van de zogenoemde “overgangsraad” die oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja heeft opgericht. Zowel Maria Kolesnikova als de twee mannen die naar Oekraïne zijn gegaan, waren lid van die overgangsraad.