Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Oktober, december of toch pas volgend jaar? Wanneer is er een coronavaccin?

Written by on 8 september 2020

Het is bovenal belangrijk dat het vaccin werkt én veilig is. En dat blijkt veel mensen toch zorgen te baren. Volgens een recente studie van het Wereld Economisch Forum overweegt 30 procent van de Belgen om zich niet te laten inenten. Andere recente bevragingen tonen soortgelijke cijfers van Belgen met ernstige twijfels om zich al dan niet te laten vaccineren.

“Als argument wordt gebruikt dat het vaccin niet veilig kan zijn, omdat het te snel is gegaan”, zegt Van Damme. “Alle stappen van een normale ontwikkeling van een vaccin zijn nochtans gevolgd”, onderlijnt hij. “We hebben wel voorrang gegeven aan dit vaccin en dat verklaart voor een stuk de snelheid.”