Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Komen er “polyparent”-gezinnen of kinderen met 4 genetische ouders? Professor Heindryckx: “Het zal ooit lukken” 

Written by on 8 september 2020

“Stel je voor hebt twee hetero-koppels (man-vrouw, man-vrouw). Van het ene koppel maak je een embryo, en uit dat embryo maak je een eicel. Bij het andere koppel maak je ook een embryo en van daaruit een zaadcel. Als je dan die ei- en zaadcel combineert, kan je een levende feotus verwekken”, geeft Heindryckx als praktisch voorbeeld.

Pittig detail: de vier personen zijn dan niet de ouders van de baby, maar genetisch gezien de grootouders. “Het embryo waaruit je start is dan eigenlijk de papa en mama van de eicel.” Via IVG worden eigenlijk in theorie de combinaties eindeloos.   

BEKIJK VRT NWS had begin dit jaar nog een interview met professor Heindryck over de zogenoemde “drie-ouder-baby”: