Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


India en China verwijten elkaar “provocatie” na eerste schietpartij langs de grens sinds 1975

Written by on 8 september 2020

De waarheid achterhalen in het erg afgelegen berggebied van de Karakoram is zo goed als onmogelijk, maar zeker is dat de spanningen tussen beide legers fors toegenomen zijn. Het is de eerste keer sinds 1975 dat beide legers opnieuw op elkaar geschoten hebben. Enkele weken geleden zijn er voor het eerst sinds 1967 doden gevallen bij handgemeen tussen Indiase en Chinese troepen. 

Jarenlang waren de grenstroepen langs beide kampen overigens niet bewapend met vuurwapens na een onderling akkoord, maar dat wordt niet meer nageleefd. Sinds het begin van de zomer zijn de spanningen in de Karakoram fors toegenomen. India en China versterken er hun posities. De Indiërs bouwen ook een nieuwe weg om hun stellingen beter te verbinden.