Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Spanningen in Wit-Rusland: 633 demonstranten opgepakt onder wie oppositiekopstuk Maria Kolesnikova

Written by on 7 september 2020

Maria Kolesnikova is een van de laatste oppositieleiders die nog op vrije voeten was.  “Er wordt in Wit-Rusland al een maand lang massaal betoogd tegen president Loekasjenko. Die zou gefraudeerd hebben bij de presidentsverkiezingen begin augustus”, zegt Trio.

“Sindsdien probeert het regime van Loekasjenko de oppositie te onthoofden: zijn uitdager bij de verkiezingen Svetlana Tichanovskaja is onder zware druk gezet en naar Litouwen gevlucht. Andere activisten vluchtten naar Polen en nog anderen zitten in Wit-Rusland vast in de gevangenis. Kolesnikova was dus een van de laatste gezichten van de oppositie die nog niet was aangepakt. Ze was gisteren nog op een massademonstratie in Minsk.” 

(Lees verder onder foto)