Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Onbekenden beschieten katten met loodjesgeweer: “Dit zijn geen verdwaalde kogels”

Written by on 7 september 2020

Poes Minos, van de 11-jarige Janne uit Oud-Heverlee, liep er een paar weken geleden wat lusteloos bij. Ze at amper en maakte koorts. Bij een eerste onderzoek werd niets gevonden maar toen de symptomen na een week nog altijd niet weg gingen, werd er een foto genomen. Daarop zag de dierenarts drie kogels in het lichaam van Minos zitten. Na een zware operatie kon Minos gered worden, vertelt dierenarts Fien Anthoon: “We moesten kogels verwijderen uit het vet rond de lever, tussen de darmen en vlakbij het bekken. Minos heeft heel veel geluk gehad. Hij werd pas ziek doordat het lood van de kogels het dier aan het vergiftigen was.”