Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Medeplichtigen aan moord Khashoggi niet langer ter dood veroordeeld

Written by on 7 september 2020

Volgens de officiële versie zijn de straffen verminderd omdat de zonen van Khashoggi de daders zouden vergeven hebben. Maar de weduwe doet dat in elk geval af als “nonsens.” De Verenigde Naties veroordelen dan weer een vonnis zonder legitiem proces.

Jamal Khashoggi, die schreef voor de Washington Post, werd vermoord toen hij op 2 oktober 2018 het Saoedische consulaat van Istanboel binnenging. Hij wou daar documenten ophalen voor zijn huwelijk met de Turkse Hatice Cengiz, die hem buiten opwachtte. Zijn lijk is nooit gevonden.

De journalist leunde aanvankelijk bij het Saoedische bewind aan, maar stelde zich later kritisch op. Veel sporen leiden naar de omgeving van kroonprins Mohammed bin Salman.