Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

21:00 24:00

Current show

Xclusif Live

21:00 24:00


Longproblemen slepen nog weken na coronabesmetting aan, maar kunnen ook herstellen

Written by on 7 september 2020

Zes weken na hun ontslag uit het ziekenhuis ondergingen de patiënten klinische onderzoeken, labotesten, CT-scans van de borstkas en echo’s van het hart. Nog eens zes weken later, twaalf weken na hun ontslag dus, ondergingen ze dezelfde tests.

“Het slechte nieuws is dat mensen nog weken na hun vertrek uit het ziekenhuis longproblemen hebben”, zegt onderzoeker Sabina Sahanic van University Clinic in Innsbruck. “Het goede nieuws is dat die problemen lijken te verbeteren met de tijd, wat suggereert dat longen een mechanisme hebben om zichzelf te kunnen herstellen.”

De onderzoekers merkten bij enkele patiënten na zes weken ook problemen met de diastolische functie in de linkerhartkamer (het vermogen van het hart om zich te vullen met bloed, red), maar ook hier was er na twaalf weken lichte verbetering opgetreden.