Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Leuvense studentenleven in coronatijd: “Geen dopen of cantussen, wel spelletjesavonden en activiteiten in open lucht”

Written by on 7 september 2020

Om de studenten duidelijk te maken wat kan en niet kan, werd er een activiteitenmatrix opgesteld die aan studentenverenigingen duidelijk maakt welke activiteiten er kunnen plaatsvinden en onder welke vorm. “Studentenactiviteiten zullen mogelijk blijven, maar zullen wel aan bepaalde regels moeten voldoen”, zegt schepen van studentenzaken Thomas Van Oppens (Groen). “Om aan de studentenverenigingen duidelijk te maken onder welke voorwaarden activiteiten kunnen plaatsvinden en aan welke regels ze moeten voldoen, hebben we de coronaregels van de federale overheid toegepast op studentenactiviteiten.  Per activiteit is bepaald welk protocol geldt, hoeveel mensen maximaal aanwezig mogen zijn en welke stappen vereist zijn. Zo willen we de studenten maximaal ondersteunen en wegwijs maken in de coronawetgeving”,