Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Harde brexit dreigt: Britse premier Johnson legt bom onder onderhandelingen over handelsakkoord met EU

Written by on 7 september 2020

De Britse premier Johnson heeft via regeringsbronnen aan verschillende media zijn plannen uit de doeken gedaan. Eén dag voor de nieuwe ronde in de handelsonderhandelingen, legt Johnson een deadline vast. Als er op 15 oktober geen vrijhandelsakkoord is gesloten met de Europese Unie, dat komt er een harde brexit, zonder akkoord. Dat zou de premier vandaag aankondigen. Het is al lang geweten dat Johnson er zijn hand niet voor zou omdraaien als er geen akkoord komt. Hij was zelf een felle voorstander van de uitstap uit de Unie en is sindsdien in zijn retoriek veel scherper gebleven dan zijn voorganger Theresa May.