Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Colruyt doekt Collishop op, een van de oudste webshops van het land

Written by on 7 september 2020

Colruyt zegt zelf dat zijn “non-food webwinkel” Collishop een van de grootste Belgische webshops is, maar dat het de webwinkel toch opdoekt omdat in het huidige concurrentiële landschap “specialisatie vereist is in online non-food verkopen”. 

Dieter Struyve van Colruyt: “We hebben een aantal categorieën die we beheerd hebben in het verleden, maar nu maken we daar heel bewust keuzes in.” Collishop had in het segment van de onlineverkoop van niet-voedingsproducten een stevige concurrent aan het internationale platform Amazon en aan de Nederlandse mastodont bol.com, onderdeel van Ahold Delhaize.  

Collishop bestond al sinds 1983, maar moest het toch afleggen tegen de schaalgrootte van jongere concurrenten Amazon en bol.com. Daarbij komt dat Collishop nooit echt een naam werd, zegt marketingexperte Els Bruegelmans van de KU Leuven: “Ze hebben ergens in het begin wellicht een kans gemist om hun naam zeer bekend te maken. Als je nu op straat vraagt: kent u Collishop, dan gaat een kleinere groep van mensen ja zeggen, in vergelijking met: kent u bol.com of Amazon.”