Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Preformateur Conner Rousseau (SP.A): “Tegen 11 september moet duidelijk zijn wie formateur wordt”

Written by on 6 september 2020

Volgende week vrijdag al, op 11 september, worden ze opnieuw bij koning Filip verwacht. Die zou dan een formateur moeten aanduiden die de regering vormt, met andere woorden, de man of vrouw die met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid premier zal worden. En over die namen wordt al druk gespeculeerd. “Voor mij primeert vooral het project, en niet de postjes”, zegt Rousseau op de vraag wie volgens hem premier moet worden. “Het belangrijkste is dat het iemand is die het project zal kunnen trekken.”

“Ik mag hopen dat het niet altijd over de figuren gaat, het ontwarren van de inhoudelijke knopen zal de komende dagen primeren, maar uiteraard zal ook over gesproken worden over wie dat  project kan leiden. Vrijdag trekken we naar de koning, tegen dan moet duidelijk zijn wie dat zal worden.”