Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Politie Hongkong arresteert 90 demonstranten die protesteren tegen uitstel verkiezingen

Written by on 6 september 2020

Deze verkiezingen zouden de eerste zijn geweest sinds China in juni de omstreden veiligheidswet voor Hongkong aannam. Volgens critici is het uiteindelijke doel van die wet om een einde te maken aan de aparte status van de voormalige Britse kroonkolonie, die in principe een eigen parlement, vrijemarkteconomie en een onafhankelijke rechterlijke macht heeft. De regering van Hongkong beweert dat er geen politiek motief schuilgaat achter het uitstellen van de verkiezingen.

Sinds juni 2019 zijn er bijna wekelijks betogingen in Hongkong, ze zijn begonnen met protest tegen een omstreden uitleveringswet, die wet werd uiteindelijk ingetrokken. Maar de protesten zijn blijven aanhouden omdat pro-democratische aanhangers de toenemende invloed van China op Hongkong bekritiseren en vrezen.