Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Liveblog: Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag stijgt opnieuw

Written by on 6 september 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Nieuwe cijfers: voor het eerst in weken, stijgt het gemiddeld aantal nieuwe bevestigde besmettingen weer

Voor het eerst in weken is het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen in ons land weer gestegen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.  In de week van 27 augustus tot 2 september kwamen er per dag gemiddeld 454 nieuwe besmettingen bij. Dat is een lichte stijging van 3 procent in vergelijking met de week ervoor. De besmettingscijfers stijgen nu overal, behalve in Brussel en in de provincie Antwerpen – maar daar zijn de besmettingscijfers wel nog altijd het hoogst. Ook bij de ziekenhuisopnames is er een stijging: van 15 naar 17 nieuwe ziekenhuisopnames per dag. Het gemiddeld aantal overlijdens daalt wel, van 4 naar 3.

Extra geld moet busvervoer voor leerlingen van buitengewoon onderwijs beter organiseren

De Vlaamse regering heeft 2 miljoen euro vrijgemaakt om het busvervoer voor leerlingen van het buitengewoon onderwijs beter te organiseren. Dat schrijft De Zondag. Voorbije week was gebleken dat sommige leerlingen door de strenge coronamaatregelen op die bussen soms uren onderweg waren van en naar hun school. 

Meer weten? 

Naar een eengemaakte reisregeling

De Europese Commissie wil dat er een einde komt aan de uiteenlopende reisbeperkingen die de lidstaten hebben ingevoerd voor reizigers die uit risicogebieden komen. Op dit ogenblik beslist elke lidstaat zelf welke gebieden een risicogebied vormen en dat veroorzaakt chaos.  De Commissie stelt daarom een eengemaakte Europese kleurencode voor.

Lees meer in dit artikel:

Goeiemorgen!

Goeiemorgen! Een nieuwe dag, een nieuwe liveblog over de coronacrisis. Wie het nieuws van gisteren nog even wil herbeleven, kan dat via de pagina hieronder.