Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00


Temperaturen tot 49 graden: “Zeldzaam gevaarlijke en mogelijk fatale” hittegolf in Californië

Written by on 5 september 2020

Gouverneur Gavin Newsom heeft de noodtoestand uitgeroepen. Dat betekent onder meer dat het voor energiecentrales mogelijk wordt om harder te draaien dan normaal tijdens het weekend, om tegemoet te komen aan een hoger stroomverbruik. Bij extreme hitte verbruiken mensen meer stroom om hun airco en ventilatie te laten werken. Op die manier wil de gouverneur stroomstoringen vermijden.

Gepland onderhoud aan energiecentrales wordt om die reden ook uitgesteld tot na het verlengde weekend (maandag is het Labor Day, dag van de arbeid, in de VS, red). Inwoners wordt ook gevraagd om ongebruikte apparaten en verlichting uit te schakelen.

(tekst gaat voort onder de tweet)