Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Neergeschoten Jacob Blake verschijnt vanuit zijn ziekenhuisbed voor de rechter

Written by on 5 september 2020

Gisteren verscheen Blake voor de rechter in verband met feiten die zich eerder hebben voorgedaan en niet gaan over wat op 23 augustus is gebeurd. Blake wordt beschuldigd van huisvredebreuk, aanranding en ordeverstoring, na een klacht van zijn ex-vriendin, de moeder van zijn kinderen. De vrouw had in juli een klacht ingediend omdat Blake begin mei bij haar ingebroken zou hebben. Hij zou haar hebben aangerand en met haar auto en bankkaart gevlucht zijn.

De zitting vond plaats via het videoplatform Zoom. Jacob Blake verscheen, liggend in een ziekenhuisbed, zijn advocaat zat op een stoel naast hem. Hij pleitte niet schuldig. Maar de openbaar aanklager, Zeke Wedenfield, oordeelde dat er wel genoeg elementen zijn om de zaak voor het gerecht te brengen.