Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Liveblog: dalende curve van aantal nieuwe besmettingen lijkt af te vlakken

Written by on 5 september 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Nieuwe cijfers: dalende curve van aantal nieuwe besmettingen lijkt af te vlakken

De dalende curve van het gemiddeld aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen in ons land lijkt af te vlakken. In de week van 26 augustus tot 1 september kwamen er elke dag gemiddeld 445 nieuwe besmettingen bij. Dat is een daling van amper 1 procent in vergelijking met de week ervoor. In Brussel blijft het aantal besmettingen licht dalen, in Antwerpen dalen de besmettingscijfers het meest. Maar in West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg, Luik, Namen en Luxemburg stijgt het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen weer.

©2020 Tang Ming Tung

Organisatoren van evenementen kunnen voorschot aanvragen vanaf 7 september

Om organisatoren te stimuleren investeringen te doen in onzekere tijden en een event of evenementenreeks te organiseren, kunnen ze een voorschot aanvragen bij de Vlaamse overheid. De bedoeling is dat het voorschot binnen de drie maanden na het evenement terugbetaald wordt. Als het evenement niet mag plaatsvinden door maatregelen die nog niet gekend waren bij de aanvraag, maar wel gerelateerd aan COVID-19, dan moeten de niet-recupereerbare kosten niet worden terugbetaald.

Ontdek meer in onderstaand artikel:

Goeiemorgen!

Een nieuwe dag, een nieuwe liveblog met de laatse updates over de coronacrisis. Wil u het nieuws van gisteren toch nog even herbeleven, klik dan op de pagina hieronder.