Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Facebook beëindigt live-uitzending doodstrijd Fransman, wiens verzoek om euthanasie werd geweigerd

Written by on 5 september 2020

“Hoewel we zijn beslissing respecteren om dit complexe probleem onder de aandacht te brengen, hebben we op basis van deskundig advies stappen ondernomen om de livestream te verhinderen. Onze regels laten niet toe een zelfdoding te tonen”, vertelde een woordvoerder van Facebook.

Cocq reageert teleurgesteld nu hij niet meer kan livestreamen. “Het is nu aan jullie”, zei hij tegen aanhangers. De zieke Fransman deelde het Franse adres van Facebook. “Zo kunnen jullie laten weten wat jullie vinden van de wijze waarop ze de vrijheid van meningsuiting aan banden leggen.” Cocq krijgt daarbij veel steun van zijn aanhangers. “Ik ben er zeker van dat er ooit een Cocq-wet komt”, schreef iemand.