Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Limburgse B&B-uitbater reageert op Spaanse code rood: “Waar baseert België zich op? Annulaties lopen binnen”

Written by on 4 september 2020

Erik Claes baat samen zijn vrouw Elly de B&B ”Casa Jetizo” uit, in de buurt de Spaanse kustplaats Gandia. Dat doet het koppel al drie jaar. Claes is op z’n zachts gezegd ontevreden met de nieuwe maatregel, maar kan er ook wel de humor van inzien. “Ze gooien in België met zoveel kleuren, dat je van niets meer versteld staat.”

“Dat Spanje nu code rood krijgt, verbaast me wel”, vervolgt Claes. “Niemand weet hier van iets. De bezettingsgraad op de intensieve afdelingen bedraagt hier 7 procent, en dat gaat niet enkel om coronapatiënten. Ik snap dus niet waar ze zich in België op baseren.”

De Belgische beslissing heeft onmiddellijk invloed op de B&B. “We krijgen al twee dagen annuleringen binnen. Die mensen hebben wel onmiddellijk een verblijf geboekt voor volgend jaar, daar zijn we heel dankbaar voor. Hopelijk duurt dit niet te lang. Op dit moment hebben we gasten uit Sint-Truiden en Bocholt en die mensen gaan wel gewoon verder genieten van hun vakantie. Ook zij snappen niet waarom die maatregel genomen wordt.”