Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


KU Leuven start nieuw tuchtonderzoek naar studenten die betrokken waren bij fatale doop Sanda Dia

Written by on 4 september 2020

De universiteit heeft onlangs inzage gevraagd in het strafrechtelijk dossier. Dat verzoek is volgens de KU Leuven ingewilligd. “De universiteit maakt intussen gebruik van haar inzagerecht en is een nieuw tuchtrechtelijk onderzoek gestart”, klinkt het.

Daarnaast heeft de KU Leuven ook beslist om de betrokken studenten tijdelijk te toegang tot de universiteitsgebouwen te ontzeggen. Die ingreep is bedoeld om “de onderwijsactiviteiten veilig en sereen te laten verlopen”. “De betrokken studenten krijgen tot het einde van het eerste semester van het academiejaar 2020-21 geen toegang tot de universiteitsgebouwen en kunnen ook bij interactief afstandsonderwijs geen actieve rol opnemen. Zij krijgen wel de mogelijkheid tot het volgen van digitale lessen waarvoor geen contact met medestudenten vereist is”, stelt de KU Leuven.

De universiteit geeft voorlopig geen verdere commentaar “om de sereniteit van de interne procedures en van de gerechtelijke procedure te bewaren”. Eerder deze week maakte de Vrije Universiteit Brussel bekend dat ook zij een tuchtonderzoek starten naar een student die nu aan de VUB studeert maar destijds ook mogelijk betrokken was bij de fatale doop. Vanavond is er in Kessel-Lo bij Leuven een herdenkingsmoment voor Sanda Dia.