Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Wanneer worden LGBT-leerlingen eindelijk serieus genomen?

Written by on 3 september 2020

Als u het aantal spijbelaars wilt aanpakken, moet u beginnen met een positiever klimaat te creëren voor LGBT’s op scholen. Genderneutrale toiletten moeten echt een must worden op elke school, net zoals het afschaffen van het onderscheid tussen jongens en meisjes in de klas en administratie.

Ik doe zelfs een warme oproep om een jaarlijkse LGBT-dag te organiseren waarbij vooroordelen en stereotypes doorbroken kunnen worden. Ik ben ervan overtuigd dat een beter schoolklimaat voor LGBT’s ervoor zal zorgen dat leerlingen meer zichzelf kunnen zijn en dat ze veel minder schrik zullen hebben om geaccepteerd te worden.

Ik wens de volgende generatie een toekomst toe waarin je je veel minder zorgen moet maken om wie je bent. U, minister Weyts, kan de eerste stap zetten om dat waar te maken!