Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Vlaams streamingplatform Streamz gaat van start op 14 september en de VRT doet mee 

Written by on 3 september 2020

Streamz moet het Vlaamse alternatief worden voor de internationale streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Begin dit jaar sloegen telecomoperator Telenet, die ook eigenaar is van onder meer de zenders VIER en VIJF, en DPG Media, het bedrijf boven onder meer de merken VTM, Q-music en Het Laatste Nieuws, de handen in elkaar om een betaalde streamingdienst uit te rollen. Beide mediabedrijven richtten daarvoor het gemeenschappelijke dochterbedrijf Streamz op.

Het doel: inspelen op het veranderende kijkgedrag. Vlamingen kijken alsmaar meer uitgesteld televisie en spoelen reclame door. Tegelijk heeft al 40 procent van de Vlaamse gezinnen toegang tot Netflix. Disney+, een andere buitenlandse streamingdienst, start half september in ons land. Streamz moet een Vlaams alternatief bieden en het verlies aan advertentie-inkomsten compenseren.