Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00


Vastgoed boomt: corona maakt huis met tuin en appartement aan de kust populair

Written by on 3 september 2020

Buiten de kust en de Ardennen is de stijging van het verkochte vastgoed niet zo groot of zelfs onbestaande, blijkt uit cijfers van Century 21. In Vlaams-Brabant en Antwerpen was er een stijging van 20 procent, in Oost-Vlaanderen en Limburg is er een status quo.

De gemiddelde prijs van de verkochte woningen was ongeveer 7 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, valt te horen bij ERA. Al valt die stijging voor een deel te verklaren door de prijsstijgingen van eind vorig jaar, door de rush op vastgoed na het afschaffen van de woonbonus.

Johan Krijgsman van ERA ziet de prijzen in het najaar stabiliseren: ” Op een bepaald punt is een groot deel van de achterstand van de lockdown ingehaald, en dan zal de markt ook afkoelen.”

Bij Century 21 zien ze nu al eerder stabiele prijzen, een  uitzondering zijn de grote steden. Kim Ruysen: “Wat de prijzen omhoog duwt in grote steden als Antwerpen, Gent en Leuven, is de grote vraag. De prijzen zijn gelijk, maar er zijn kopers die tot 30.000 euro boven de vraagprijs bieden om het pand dat ze willen, te kunnen kopen.”