Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Onderzoek oude beerputten: Brusselaars uit 14e tot 17e eeuw werden geplaagd door diarree

Written by on 3 september 2020

Dat was in een niet zo ver verleden wel anders, zo blijkt uit een studie van wetenschappers van onder meer de universiteit van Cambridge en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN). 

De onderzoekers hebben in archeologische resten van drie beerputten uit Brussel, daterend van de 14e tot de 17e eeuw, eitjes gevonden van verschillende parasitaire wormen zoals spoelworm, zweepworm, lintworm, kleine en grote leverbot en haarworm. Ze vonden ook sporen van twee soorten amoeben: Giardia duodenalis en Entamoeba histolytica, die beide dysenterie veroorzaken.