Current track

Title

Artist

Current show

MovieNight

22:00 24:00

Current show

MovieNight

22:00 24:00


Antwerpse politie lanceert “Operatie Nachtwacht”, grootse actie tegen drugscriminaliteit: “Ik kan u verzekeren: het zal zichtbaar zijn”

Written by on 3 september 2020

De operatie zal zich in de eerste plaats op de nacht concentreren, het drugsgeweld speelt zich meestal tijdens de nachtelijke uren af. Zo zullen er extra wijkteams worden ingeschakeld, komen er extra patrouilles en kunnen er ook straten worden afgesloten om te voorkomen dat er aanslagen zouden gebeuren. In de strijd tegen de zware drugscriminelen zullen ook de motards van de Antwerpse politie in actie komen, om eventuele vluchtende verdachten te achtervolgen. En ook de BearCats, de gepantserde voertuigen, zullen te zien zijn.

Korpschef Serge Muyters is duidelijk: “Ik kan u verzekeren: het zal zichtbaar zijn”.  “Operatie Nachtwacht” gaat morgenavond van start en zal op zijn minst enkele maanden duren. “Zolang als nodig”, aldus korpschef Muyters.