Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Onbeantwoorde vragen in zaak-Chovanec: waren er niet voldoende alarmbellen? En waar bleef informatie hangen?

Written by on 2 september 2020

Eén ding werd gisteren pijnlijk duidelijk: cruciale informatie geraakte niet tot waar ze had moeten geraken. Op de vraag hoe dat kon, of informatie bewust werd achtergehouden en wie daar verantwoordelijk voor was, kregen we voorlopig geen antwoord. Het woord “doofpotoperatie”, is gisteren meermaals gevallen bij sommige parlementsleden.

Wie schreef dat summiere politieverslag waarop Jambon zich baseerde? Waarom stond daar niet in dat meerdere agenten minutenlang op Chovanec gingen zitten? Wie wist wat er gebeurde in de cel en waar bleef die informatie haperen?

“Een intern politie-onderzoek moet daar snel duidelijkheid over scheppen”, viel te horen. Dat mogen we hopen, want de reputatie van de federale politie staat op het spel. Al zal er allicht meer nodig zijn dan een intern politie-onderzoek om, wat ex-politiecommissaris Jinnih Beels (SP.A) gisterenavond in “De afspraak”  de “zwijgcultuur bij de politie” noemde,  aan te pakken.