Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Duitsland heeft bewijs dat Russische opposant Navalny vergiftigd is met zenuwgif novitsjok

Written by on 2 september 2020

Volgens Steffen Seibert, de woordvoerder van de Duitse regering, hebben artsen in een militair ziekenhuis het gif nu geïdentificeerd. Het zou “zonder enige twijfel” gaan om novitsjok, een Russisch zenuwgif voor militair gebruik. Bondskanselier Angela Merkel spreekt over een “poging tot moord”, maar legt de schuld nog niet meteen bij de Russische overheid.

Dat zenuwgif werd nochtans enkele jaren geleden ook gebruikt bij de aanslag op de overgelopen Russische ex-spion Sergej Skripal en diens dochter Julia in de Engelse stad Salisbury. Skripal en zijn dochter overleefden de aanslag, maar een jonge Britse vrouw is toen wel overleden. De Britse regering wees toen twee vermoedelijke leden van de Russische militaire geheime dienst GRU aan als verdachten. Die twee gaven wel toe dat ze in Salisbury geweest waren om “de kathedraal te bezoeken”.