Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

21:00 24:00

Current show

Xclusif Live

21:00 24:00


Verkiezingscampagne in VS wordt bitser, Björn Soenens: “Biden noemt Trump giftige aanwezigheid die geweld aanwakkert”

Written by on 1 september 2020

Björn Soenens: “Trump zei tijdens die persconferentie toch een paar  opmerkelijke dingen, hij weigerde om zijn eigen aanhangers te bekritiseren, die in Portland met trucks waren binnengereden, die demonstranten hadden lastiggevallen met pepperspray, met bear spray, een product dat normaal gebruikt wordt om beren op afstand te houden  en die waren beginnen te schieten met paintballgeweren. Trump zei: paintballkogels zijn geen echte kogels. Hij verdedigde ook -opmerkelijk genoeg- Kyle Rittenhouse, dat is de 17-jarige jongen die vorige week in Kenosha, Wisconscin, twee demonstranten heeft doodgeschoten en een derde verwondde.  Trump zei: de jongen probeerde weg te komen, u heeft de beelden ook gezien, anders zouden ze hem wellicht gedood hebben. Toch opmerkelijke uitspraken van een president, die dus weigert geweld te veroordelen als het komt van mensen die sympathiseren met zijn ideeën.”