Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Liveblog: Een bijzondere 1 september, gemiddeld aantal coronabesmettingen blijft dalen

Written by on 1 september 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Gemiddeld aantal coronabesmettingen blijft dalen

Het gemiddeld aantal coronabesmettingen in ons land is opnieuw gedaald. In de week van 22 tot 28 augustus werden 431 besmettingen vastgesteld. Dat is 12 procent minder dan de voorgaande week. Er zijn nu alles samen ruim 85.200 bevestigde besmettingen in ons land.

BELGA

Opnieuw 200 mensen toegelaten in theaters, concert- en sportzalen

Vanaf vandaag worden verschillende versoepelingen van de coronaregels van kracht. Zo zijn in theaters, concertzalen, sporthallen en tijdens andere indooractiviteiten opnieuw 200 personen toegelaten. Voor evenementen in openlucht wordt het maximum opgetrokken tot 400. Na toelating van de burgemeester kunnen zalen en andere “permanente structuren” meer mensen toelaten, op voorwaarde dat er mondmaskers gedragen worden en de afstandsregels worden gerespecteerd.

Ook op koffietafels na afloop van begrafenissen mogen voortaan vijftig mensen aanwezig zijn. Daar moeten dan wel de regels gerespecteerd worden die in de horeca van kracht zijn.

Goed nieuws daarnaast voor internationale koppels die niet gehuwd zijn maar door de coronacrisis al maanden van elkaar gescheiden zijn. Voor de partner in het buitenland gaat de grens op 1 september opnieuw open, op voorwaarde dat het koppel kan bewijzen dat het een duurzame liefdesrelatie heeft.

“Zelfs leerlingen van wie we het nooit hadden gedacht, zijn blij dat ze opnieuw naar school kunnen”

Het Gemeenschapsonderwijs GO! is heel tevreden dat alle leerlingen op de eerste dag naar school kunnen. “Zo kunnen we doen wat onze taak is: alle leerlingen ondersteuning en kansen bieden”, verklaart af­gevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck. “Dat neemt niet weg dat er ook bezorgdheden zijn. Ook ouders en leerkrachten hebben vragen. We moeten hen overtuigen dat alles in het werk is gesteld om iedereen veilig weer naar school te laten komen.”

“Er is een positieve spanning. Die is er elk jaar, maar dit jaar toch wat meer dan anders”, vult Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, aan. “Zelfs leerlingen van wie we het nooit hadden gedacht, zijn blij dat ze opnieuw naar school kunnen. Dat geldt zeker voor leerlingen in het secundair onderwijs, die het vorige schooljaar op een heel bijzondere manier beëindigd hebben.”

(c) Copyright 2018, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Het antwoord op jouw vragen over de eerste schooldag

Vandaag start het nieuwe schooljaar. Dat gebeurt onder “code geel”. Maar hoe zal het er precies uitzien op school? Wat mag en wat kan niet?

Ontdek het in dit artikel:

Minister van Onderwijs Ben Weyts beantwoordde enkele vragen over de start van het nieuwe schooljaar

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft in “Het Journaal” gisteravond enkele vragen beantwoord over de start van het nieuwe schooljaar. Herbekijk het hier:

Goeiemorgen!

We gaan hier verder met een nieuwe liveblog, voor alle updates over de coronacrisis en deze bijzondere 1e september. De liveblog van gisteren, kan u hieronder herbeleven.