Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00


Hoog tijd om de rechten van de rusthuisbewoner en zijn familie te garanderen

Written by on 1 september 2020

Het weren van de familie neemt extreme vormen aan tijdens de coronacrisis. Onmiddellijk na de uitbraak van de pandemie gaat het WZC op slot voor de familie. We moeten corona buiten houden en dus komt de familie er niet in, is de redenering. Waarom mogen medewerkers van de civiele bescherming, het Rode Kruis, het leger wel in het rusthuis binnen, terwijl de familie geweerd wordt? Al die externen kunnen toch ook het virus binnen brengen? Familie kan zich toch ook laten testen?

Tijdens de eerste coronagolf werden honderden bewoners besmet, alvast niet door de familie, bezoek was immers niet mogelijk.

Familieleden worden behandeld als schoolkinderen en gestraft als ze de onbegrijpelijke regeltjes niet naleven. Erger nog, soms wordt de bewoner gestraft als de familie de regels overtreedt. Een bewoner moet acht dagen op de kamer blijven omdat haar zoon heel even onaangekondigd in de tuin bij zijn moeder en zus plaats nam.